Att arbeta som golvläggare Stockholm

När du arbetar som golvläggare Stockholm är det inte allt för ofta som du tvingas arbeta inomhus.

Och det är kanske inte allt för hemskt under vinterhalvåret men under sommaren kan det vara hemskt på två sätt. Det kan nämligen för det första vara extremt varmt inomhus av värmen. Men det kan även vara jobbigt att ha en strålande sol och blå himmel utan att få njuta av det. Men som sagt var det denna dag i Stockholm helt underbar och det ska jag komma till.

Dagen började med att jag och min kollega som även han är golvläggare åkte ut till nationalmuseet för arbete i ljussalen. Om du inte har varit på museet i Stockholm så är ljussalen en stor sal med glaskupol som tak. Det är underbart om dagen men nästan bättre på morgonen eller natten! Och det var just en tidig vårmorgon när vi hade kommit dit runt 6-tiden.

Otroligt norrsken i Stockholm

Som sagt så är morgnarna i denna sal helt otroliga, vackraste platsen i Stockholm brukar jag säga. Och just den här morgonen kändes den extra vacker, himlen skimrade mellan orange och rosa och jag hade aldrig sett något så vackert.

Vi som golvläggare Stockholm har inte riktigt lika bråttom med tidsramen som exempelvis plattsättare så vi tog vår tid och njöt av vårt kaffe denna ljuvliga morgon. Vips sa det och första timmen av arbetsdagen hade gått och vi fick skynda oss med att komma igång.

En erfaren golvläggare

I och med att vi hade förlorat tid på morgonen betydde det att vi golvläggare fick stanna över en timme. Men det förstod vi, fair is fair tänkte jag. Företaget vi arbetar på har lagt golv i Stockholm så länge jag kan minnas. Min fader arbetade på företaget innan han gick bort så det var rätt naturligt för mig att söka mig dit också.

Det var mitt första arbete efter studenten och jag kunde inte varit nöjdare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *