Fixa din bokföring i Västerås

Behöver du hjälp med bokföring i Västerås? Som du kanske har förstått så är bokföring inte bara viktigt när du driver företag, utan ett måste. Det är nämligen lagstiftat att bokföring ska utföras när man driver företag. Anledningen till detta är för att företagets intressenter ska kunna ta del av vad företaget sysslar med och hur de väljer att förvalta sina tillgångar. Vilka intressenter som är mest intresserade av detta är oftast staten, bankerna och investerare. Staten vill veta hur mycket pengar du tjänar, så att de kan inhämta en korrekt summa skatter. Bankerna vill veta hur bra det går för ditt företag, så att de kan besluta om de ska ge dig lån eller inte, och vilken räntesats de ska begära. Inte alla företag gör finansiering via investerare, men i de fall som de gör det vill såklart investerarna veta vad de ger sig in på. Det finns lite olika regler kring bokföringen, beroende på vilken företagsform du driver. Andra intressenter kan vara leverantörer och liknande.

Olika företagsformer, olika bokföringsmetoder

Det finns i Sverige två olika metoder för bokföring. Vilken som ska eller kan användas hänger dels på företagsform, och dels på storlek på omsättningen. Driver du ett företag med en omsättning på över 3 miljoner kronor ska den så kallade faktureringsmetoden användas. Faktureringsmetoden innebär att du bokför fakturor och fordringar till de perioder de tillhör. Om din omsättning är mindre än 3 miljoner kronor kan du använda kontantmetoden. Där bokför du de ekonomiska transaktionerna först när pengar byter händer. Denna metod används ofta av enkilda näringsidkare. När det kommer till bokslut räcker det med ett förenklat bokslut om du har en omsättning på mindre än 3 miljoner. För större firmor finns vanliga årsbokslut eller årsredovisningar.

Få hjälp med bokföring i Västerås

Alla har inte tid eller lust att lära sig Framgångsrik bokföring västerås, vilket gör att det kan vara fördelaktigt att anlita någon annan till att ordna det. Det finns gott om företag inom området som specialiserar sig på olika företagstyper, eller som har en mer generell kunskap. Det gäller att kontakta dessa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *