Hur arbetar plattsättare i Nacka?

Plattsättare i Nacka arbetar som namnet antyder, med plattsättning. Det är ett yrke som kräver känsla för både form och färg. Arbetet innefattar att klä in golv och väggar med olika typer av plattor, bland annat klinker och kakel. Arbetet kräver precision och noggrannhet och fantasi är viktiga egenskaper för att trivas bra och lyckas i yrkesrollen.

Hur blir man plattsättare?

För att bli en Underskattad plattsättare nacka går man vanligtvis bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet, med inriktning på husbyggnad. Därefter arbetar man som lärling under 1,5 år då man får lärlingslön. Därefter måste man ta ett prov för att få ett yrkesbevis och börja arbeta officiellt som plattsättare i Nacka. Om du är vuxen och vill bli plattsättare i Nacka är finns det andra alternativ. Vissa företag erbjuder företagsförlagd utbildning. Det innebär att att man kan gå som lärling direkt hos ett företag samtidigt som man läser teorin via distans. Detta är ett smidigt alternativ för dig som redan gått gymnasiet men vill ändra yrkesbana.

Arbeta som plattsättare i Nacka

Plattsättare arbetar ofta på företag och kan också driva eget. Arbetet genomförs primärt i inomhusmiljö. Arbetsuppgifterna innefattar att klä golv och väggar med exempelvis mosaik, konstbetongplattor, klinker och kakel. Yrkesrollen kan verka enformig men kan faktiskt vara tämligen omväxlande. Uppgifterna kan nämligen variera från att kakla ett badrum ena dagen till att arbeta i en simhall den andra. Plattsättare i Nacka arbetar ofta med renoveringar så som badrums- och köksrenoveringar men även vid ombyggnationer och nybyggen. Arbetet ställer höga krav på precision och noggrannhet. Varje platta måste läggas perfekt på plats för att helheten ska bli jämn och fin. Ett litet snedsteg kan leda till att helheten blir sned och skev. Tålamod är en annan viktig egenskap att inneha eftersom vissa delar av arbetet kan bli monotont.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *