Renovera med trendig plattsättning

Ett gammalt hus har sin charm, och det kan också ha ett bra geografiskt läge och vackra omgivningar. Men om det inte har rustats upp alls är det inte så charmigt med gamla, slitna linoleummattor eller flagnade tapeter. Ska du överta och renovera ett sådant hus finns det många möjligheter. Byter du ut gamla plastgolv mot exempelvis snygga klinkerplattor, får huset ett verkligt lyft. Väggarna kan man måla, och på någon vägg vill man kanske sätta upp fondtapet eller ha snygga mosaikplattor. Plattsättning är trendigt, men det är också praktiskt, lättskött och snyggt. Anlita ett proffs för jobbet, så får du ett perfekt resultat. Du kan då också utnyttja ROT-avdraget för arbetskostnaden för plattsättning.

Klinker är extra tåligt

Ett klinkergolv är hårt och tåligt, och det är lätt att hålla rent och torka av. Jämfört med kakel har klinkerplattor bränts under en längre tid och har därför en högre täthet i godset.  Det tål frost och golvvärme, så det passar bra både inomhus och i uterummet. Sedan är det en smaksak vilken sorts plattsättning du väljer. Glöm bara inte att beställa 10 % extra för spill när du köper plattorna. Det finns olika stilar, så det är bara att botanisera i utbudet, beroende på om du vill ha en rustik, lantlig inredning eller om det ska vara en mer elegant atmosfär i rummet. Möblerna spelar också stor roll och bidrar till rummets karaktär. Grått är mycket populärt och passar till det mesta.

Plattsättning med stil

Det rådande modet med grå färgskala är mycket snyggt och ger ett lugnt intryck. Det kallas nordisk stil, och ofta låter man då hela möblemanget gå i vitt och grått. Plattsättning i vitt eller i olika grå nyanser är mycket vanligt. För inredning och lampor är rostfritt, kromfärg och trä mycket populärt. Vill du inte ha det så neutralt, kan du alltid kombinera med klatschiga färger i mattor, kuddar och gardiner. Vita väggar gör att tavlor och affischer framträder bättre. Man kan också välja plattsättning med ett djärvare färgval. Det finns mosaik med färgstarka mönster, och du kan till exempel kombinera det med röda, gula eller blå nyanser. Har man en färgstark personlighet och trivs med olika kulörer finns det många möjligheter till en egen stil. Anlita en certifierad plattsättare, som ger garanti på sitt jobb. Då blir det effektivt utfört och du får ett resultat som du blir nöjd med. Modernisering av gamla hus erbjuder många spännande möjligheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *