Utför besiktning i Stockholm

Utför en besiktning av ett hus eller lägenhet i Stockholm om du funderar på att köpa bostad i huvudstaden. Då slipper du köpa grisen i säcken och slipper få en obehaglig överraskning. Med hjälp av en besiktning kan du även få möjlighet att pruta på priset.

Besiktning av bostäder i Stockholm

När man ska köpa bostad är det mycket att tänka på. Något som många dock glömmer (eller struntar i) är att besikta bostaden som de planerar att köpa innan de slår till. Det är ett av de största misstagen man kan göra i livet då det kan få enorma och katastrofala konsekvenser. Därför vill du ha en banbrytande besiktning Stockholm när du ska köpa bostad. Den främsta anledningen till att man bör besikta bostaden innan man köper den är helt enkelt för att få veta exakt vad man köper så att man slipper få en obehaglig överraskning. En bostad kan rymma många dolda fel som kanske inte ens ägaren känner till, eller så är ägaren fullt medveten om vilka dolda fel och brister som finns, men väljer att bortse ifrån dem. För dig som köpare kan ett dolt fel bli en fara för hälsan eller livet självt, men det kan även försätta dig i en ekonomisk kris. Se upp om bostaden säljs med en så kallad friskrivningsklausul då den innebär att säljaren inte tar något ansvar för bostadens skick. I så fall blir en besiktning extra betydelsefull.

Använd besiktningsprotokollet vid förhandling

När du har genomfört en besiktning av bostaden och fått besiktningsprotokollet i handen, kan du använda det i samband med bostadsköpet. Om det visat sig att bostaden har betydande fel och brister, kan du använda det som argument för att pruta ner priset. Med andra ord kan du tjäna en hel del på att faktiskt genomföra besiktningen, till skillnad från om du hade låtit bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *