Bygga nytt hus i Stockholm?

Drömmer du om att bygga nytt hus i Stockholm? Att bygga nytt är ett stort projekt som kräver många iblandade. Från ansökan om bygglov till besiktningar och garantitider. Det finns olika sätt att hitta sina drömmars villa, det finns arkitektritade lösningar till smidiga modulhus.

Det allra bästa är att hitta en lösning i Stockholm där företaget kan bygga hus men även ta hand om alla andra delar. Då kallas det totalentreprenad och du behöver sällan göra något annat än ta emot nyckeln när huset är klart. En praktisk lösning som sparar mycket energi.

Hur ser processen ut?

Det som kan vara en utmaning när du vill bo i Stockholmsområdet är att hitta en tomt. Efter du hittat det perfekta läget där det finns förhandsbesked på bygglov kvarstår många delar. Det gäller att hitta rätt hus, i vissa områden finns det begränsningar som styr hur du får bygga. Du bör begära in offert för ovärdelig bygga hus Stockholm som kan hjälpa dig med ansökan om själva bygglovet.

Den processen kan ta ganska lång tid, du kan räkna med upp till sex månader. Har du valt totalentreprenad på huset sköter sedan företaget det mesta. Väljer du inte totalentreprenad kan du behöva begäran in offerter på markarbete, betongarbete och invändiga arbeten. Sen behöver du kunna koordinera samtliga hantverkare vilket i sig tar en hel del tid.

Bygga hus lättare i Stockholm

Valet står ofta mellan prefabricerade och arkitektritade hus när du vill skapa ditt nya hem i Stockholm. Prefabricerade hus har en del fördelar, framför allt när det kommer till prisbilden. Delarna till huset görs i fabriker och då de massproduceras går det att hålla priserna nere.

Arkitektritade hus har fördelen att du har en helt annan flexibilitet och kan satsa mer på unik design. Det går att få nästan alla detaljer helt som du vill ha dem. Enda som sätter gränser kan vara detaljplanerade områden och regler kring hur du får bygga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *